A hidratálás rendkívül fontos, különösen nyáron. Természetesen a legegyszerűbb formája a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. Azonban sokaknak okoz gondot, hogy megigyák az egészséges mennyiséget. Éppen ezért most összegyűjtöttem néhány ételt, amely magas víztartalmának köszönhetően segíthet nekünk pótolni a folyadékot.

Mindannyian szeretjük kiévezni a nyár összes pillanatát. Kifeküdni a partra, napozni, fürdeni egyet...azonban fontos, hogy mindezt ésszel végezzük, mert a meleg és a napsütés képes súlyos rosszulléteket is okozni. Lássuk, hogyan ismerhetjük fel a napszúrás és a hőguta tüneteit!

Az előző posztban arról írtam, hogy hogyan védjük meg a bőrünket a káros napfénytől. Ebben a posztban, azt vesszük górcső alá, hogy mit tegyünk, ha megtörtént a baj. A leégés egy kellemetlen, fájdalmas, igencsak egészségtelen állapot. Nézzük hát, milyen házi praktikákat tudunk alkalmazni, amellyel elviselhetőbbé tehetjük, míg a bőrünk vissza nem...

Hamarosan elindul a nagy nyaralásdömping, már kezdenek megtelni a strandok, és egyre jobban vágyunk a szabadba, ahol maszkot sem kell viselni. Nézzük csak, mire érdemes figyelni, miközben élvezzük a napsütést!

Késő éjszakáig szoktál dolgozni? A buli után gyalog mennél haza? Ha te is érezted már magad bizonytalannak a sötétben, esetleg féltél is egyedül hazamenni, akkor érdemes igénybe venni a Hazakísérő Telefont.

Valószínűleg mindannyian tapasztaltuk már azt a kellemetlen érzést, amikor feszülten forgolódunk éjjel az ágyban, kiszámoltuk, hány óránk van az ébresztőig, és hiába erőltetjük, nem jön az álom a szemünkre. Összeszedtem néhány tippet, amely segíthet elkerülni ezt.

Megérkezett a tavasz, a kellemes napfény, és ilyenkor mindenki a szabadba vágyik. Elsősorban a járvány utáni bezárásokat szeretnénk kipihenni, és együtt lenni a jó levegőn. Ebben a posztban megemlítek néhány helyet, ahova szerintem érdemes ellátogatni.