A Matcha tea, a zöld tea egy különleges fajtája. Népszerűsége a nyugati országokban egyre növekszik, mivel fogyasztásának rengeteg előnye van. Ismerjük meg közelebbről!

A kurkuma, avagy indiai sáfrány Ázsiából származó fűszer és gyógynövény. A magyar konyhában ritkán használják, pedig rengeteg pozitív hatással rendelkezik a szervezetünkre.

A puffadás az egyik leggyakoribb emésztőrendszeri panasz, amellyel szinte mindenki találkozik az élete során. Ez a kellemetlen érzés, amely olyan mintha egy lufi fújódna fel a hasunkban, néhány praktikus tanács betartásával elkerülhető, vagy legalábbis csökkenthető.

Sokszor hallom, hogy valaki nagy lendülettel beleveti magát egy szigorú fogyókúrába, mert az olvasta, hogy az bejött valamelyik híres celebnek, aztán szomorúan nyugtázza, hogy neki nem sikerül betartani azt az étrendet, vagy rosszul lesz tőle, netán eredménytelenül zárul számára az egész. Ebben a posztban sorra veszem, milyen gyakori hibákat...

A brokkolit kevesen szeretik magában fogyasztani, pedig nagyon egészséges és vitaminban gazdag zöldség. Íme egy ízletes variációja, amely elnyerheti tetszésedet!

A zsírmáj gyakori betegség, a népesség 20-40%-át is érinti, de ha időben felismerik, akkor a súlyos következmények elkerülhetőek, és a káros folyamatok visszafordíthatóak.

A Bruschetta-t ( ejtsd: bruszketta) elsősorban előételnek fogyasztják, azonban nyugodtan ajánlom egy könnyed olasz vacsorának vagy szendvics helyett. Könnyen össze lehet dobni, és máris élvezheted az ínycsiklandó mediterrán ízvilágot.