A glikémiás index egy számérték, amely megmutatja, hogy az adott élelmiszer fogyasztása, mekkora hatást gyakorol a vércukorszintre egy 1-100-ig terjedő skálán. Elsősorban a cukorbetegeknek nyújt segítséget az étrendjük összeállításában, de a fogyókúrában is szerepet játszik.

Sokan azt hiszik, hogyha egészségesen akarnak táplálkozni vagy fogyni szeretnének, akkor teljesen ki kell iktatniuk a szénhidrátot az életükből. Ez azonban egyáltalán nem igaz. Lássuk, milyen tévhitek keringenek a témában, és mit jelent pontosan a jó és rossz szénhidrát.

A húsvét is az egyik olyan ünnepünk, amikor szeretjük teletömni a hasunkat és megkínálni szeretteinket, azonban ekkor is érdemes odafigyelnünk az egészségünkre. Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy ne élvezhetnénk az ínycsiklandó ételeket vagy az édes desszerteket.

Ha nassolnál valamit, akkor nyugodtan törj magadnak némi étcsokoládét. Számos előnye van a fogyasztásának, amelyet most sorra veszünk. Ne feledjétek, mindent csak mértékkel!

Sokszor hallom, hogy valaki nagy lendülettel beleveti magát egy szigorú fogyókúrába, mert az olvasta, hogy az bejött valamelyik híres celebnek, aztán szomorúan nyugtázza, hogy neki nem sikerül betartani azt az étrendet, vagy rosszul lesz tőle, netán eredménytelenül zárul számára az egész. Ebben a posztban sorra veszem, milyen gyakori hibákat...

Az életmódváltás és az egészséges étrend betartása nem egyszerű dolog manapság. A rohanó világban pontos tervezést igényel, hogy előre elkészítsük az ebédünket, amelyet másnap munkába vihetünk. Sajnos, bár vannak nagyon jó kezdeményezések, a modern, fast food kaják nem az egészségmegőrzésre lettek kitalálva. Lássuk azt a három eszközt, amely...

Az olívaolaj egy mediterrán csodaszer, amelyet rengeteg módon lehet felhasználni. Ebben a posztban annak járunk utána, mennyire sokrétű és milyen jótékony élettani hatása van a szervezetünkre.