7 egészséges szokás, amelyet érdemes bevezetned az életedbe

2021.05.04

Az életmódváltás nem könnyű dolog, főleg ha alig van időnk saját magunkra. Összeszedtem néhány tippet, amellyel érdemes elkezdened a változást az életedben.


  • Add meg a módját!

Helyezkedj el kényelmesen az asztalnál, teríts meg magadnak! Ne nyomogasd a telefonod, egyszerűen csak egyél! Élvezd az ízeket, ropogtass, majszolj nyugodtan! Rágj meg mindent alaposan!

  • Nyugodtan nassolj!

Nagy tévhit, hogy ha fogyókúrázol, akkor éhezned kell, csak ízetlen ételeket kell fogyasztanod éjjel-nappal. Ha úgy érzed, enned kell valamit, válassz egészséges nassolnivalót! Ilyen például: zöldségchipsek, olajos magvak, gyümölcsök, natúr joghurt és pár kocka étcsokoládé.

  • Jegyzetelj!

Írd fel egy kis füzetbe, hogy mikor, és mit fogyasztottál. Vezess étkezési naplót! Segít kialakítani egy egészséges napi étrendet.

  • Ha nincs időd sportolni, iktasd be a mozgást a hétköznapi tevékenységeidbe!

Válaszd a lépcsőt a lift helyett!

Sétálj, vagy biciklizz a tömegközlekedés és autózás helyett!

Vidd el a kutyusudat sétálni!

Családi program? Itt a jó idő, irány a kert: tollas, foci, pingpong, jöhet minden.

  • Aludd ki magad!

Az alvás során olyan biológiai folyamatok zajlanak le a szervezetünkben, amelyek elengedhetetlen az egészséges testi-mentális állapot fenntartásához. Próbálj meg naponta minimum 7 órát aludni!

  • Fogyassz rendszeresen vizet!

A hidratálás fontos. Beindítja az anyagcserét, jót tesz a bőrnek, szabályozza a testhőmérsékletet. Fontos a méregtelenítéshez. Ha elfelejted pótolni a folyadékok: tarts mindig a közelben egy palackkal, edzéshez vidd magaddal, pótold magas víztartalmú ételek fogyasztásával pl. dinnye, eper, uborka, grapefruit.

  • Készülj tervvel!

Legyen a tarsolyodban min. 5 db egészséges, egyszerű recept, amelyet bármikor el tudsz készíteni. Lehetőleg olyat válassz, amelyhez kevés összetevő szükséges, hogy megtaláld őket a hűtőben.