A farsang slágere: a fánk

2021.02.12

Alacsony kalóriás sült zabfánk recept

A farsangi időszak egyik legkedveltebb ételének rengeteg variációja van: létezik a csöröge és burgonyából készült fajtája, készítik töltve és töltetlenül is, lehet sós vagy édes. Általában bő zsírban vagy olajban sütik, cukormázzal leöntve, azonban én most egy sütőben sült, őrölt zabból készült, egészségesebb változatot hoztam Nektek.


Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze minél finomabbra őrölt zab 
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 csésze tej

Elkészítése:

1. Keverd össze egy tálban először a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a többit.

2. Használj szilikon fánkformát! Egyengesd el benne a tésztát, ha nincs szilikon formád kend ki kókuszolajjal!

3. Sütési idő: 15-20 perc 180 fokon.

4.  Kicsit várj, amíg kihűl! Fogyaszd diétás lekvárral!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás: Fittboszi