Cottage Cheese: mi az, és miért fogyasszuk?
A cottage cheese egy tejtermék és remek fehérjeforrás. Egy túrószerű, zsírszegény sajtfajta készítmény, amelyet angol területeken túróként is használják.
Miért érdemes fogyasztani?
- fehérjében gazdag
- zsírszegény
- natúr, különösebben nincs karakteres íze: így egy kis fantáziával szinte bármivel ízesíthető ízlésed szerint
- diétázók is fogyaszthatják
- létezik belőle laktózmentes változat is
Tápérték 100 grammban:
Kalória (kcal) 98
Lipidek 4,3 g
Koleszterin 17 mg
Nátrium 364 mg
Kálium 104 mg
Szénhidrát 3,4 g
Rost 0 g
Cukor 2,7 g
Fehérje 11 g
Néhány ötlet, hogyan fogyaszd!
- Használd tejszín helyett krémlevesekhez, sajtleveshez.
- Készíthetsz belőle mártást.
- Salátához öntetben is felhasználhatod.
- Sajt és túrótorták hozzávalójaként is kiváló.
- Joghurtos tésztaszószokban helyettesítsd vele a joghurtot.
Magában, friss gyümölccsel összekeverve fogyaszthatod.
Szendvicskrémnek is kiváló. Tegyél rá zöldségeket és máris élvezheted az egészséges szendvicset.
forrás: https://fdc.nal.usda.gov/