Cottage Cheese: mi az, és miért fogyasszuk?

2021.04.18

A cottage cheese egy tejtermék és remek fehérjeforrás. Egy túrószerű, zsírszegény sajtfajta készítmény, amelyet angol területeken túróként is használják.


Miért érdemes fogyasztani?

  • fehérjében gazdag
  • zsírszegény
  • natúr, különösebben nincs karakteres íze: így egy kis fantáziával szinte bármivel ízesíthető ízlésed szerint
  • diétázók is fogyaszthatják
  • létezik belőle laktózmentes változat is

Tápérték 100 grammban:

Kalória (kcal) 98

Lipidek 4,3 g

Koleszterin 17 mg

Nátrium 364 mg

Kálium 104 mg

Szénhidrát 3,4 g

Rost 0 g

Cukor 2,7 g

Fehérje 11 g

Néhány ötlet, hogyan fogyaszd!

  • Használd tejszín helyett krémlevesekhez, sajtleveshez.
  • Készíthetsz belőle mártást.
  • Salátához öntetben is felhasználhatod.
  • Sajt és túrótorták hozzávalójaként is kiváló.
  • Joghurtos tésztaszószokban helyettesítsd vele a joghurtot.

Magában, friss gyümölccsel összekeverve fogyaszthatod.

Szendvicskrémnek is kiváló. Tegyél rá zöldségeket és máris élvezheted az egészséges szendvicset.


forrás: https://fdc.nal.usda.gov/