Miért érdemes étcsokoládét fogyasztani?
Ha nassolnál valamit, akkor nyugodtan törj magadnak némi étcsokoládét. Számos előnye van a fogyasztásának, amelyet most sorra veszünk. Ne feledjétek, mindent csak mértékkel!
1. Csökkenti a koleszterinszintet:
Azok, akik rendszeresen fogyasztottak étcsokoládét nőtt a jó koleszterin aránya, és csökkent a rossz. A kakaóban található teobromin jótékony hatásának köszönhető.
2. Javítja a vérkeringést:
A végtagok vérellátása javul, csökkenhet a vérnyomás. Ezáltal rengeteg szív és érrendszeri betegség megelőzhető.
3. Nő a koncentráció:
Nem csak a végtagokban serkenti a vérkeringést, hanem az agyban is. Javul a koncentrációképesség.
4. Magas antioxidánstartalom
Magas kakaótartalma miatt gazdag antioxidánsban, amely támogatja a bőrünk feszességének és hidratáltságának megőrzését.
5. Edzésben is hű társad:
Katekinek és epikatek, amelyek az étcsokoládéban találhatóak, segítik az izmok tápanyagfelvevő képességét, emiatt nő az erőkifejtésünk és hatékonyabbá válik az edzésünk, ráadásul csökkentheti az izomlázat.
6. Hangulatjavító:
A stresszhormon, azaz a kortizolszint csökkenhet, ezért jobban kezeli szervezetünk a stresszt. Javul a hangulatunk.
Ha megkívántad a csokit az előbbieket olvasva, akkor próbáld ki ezt a lágy avokádókrémes-kakaós receptet. Forrás: fittboszi.hu
Összetevők

- 2 bögre zabpehely
- 3 nagy, érett banán
- 1/4 bögre olvasztott kókuszolaj
- csipet tengeri só
- 1 bögre víz
- 1 bögre kókusz- vagy nádcukor (vagy 1,5 bögre xilit)
- 3/4 bögre kakaópor
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vanília rúd
- 180 g sárgarépa
- 1/4 bögre almapüré
- 2 teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna)
Krém:
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vanília rúd
- 2 érett avokádó
- 1/4 bögre kakaópor
- 1/2 bögre nádcukor (vagy kókuszcukor, vagy xilit)
- A töltelékhez:
- banán, eper (vagy egyéb gyümölcs)
- Turmixold össze a banánokat a répával, míg lágy püré állagot nem kapsz.
- Majd daráld le a zabpelyhet, finom liszt állagúvá.
- Egy tálban keverd össze a pürét a többi nedves hozzávalóval, majd keverd hozzá a torta többi összetevőjét is.
- Forgasd össze alaposan a tésztát, és öntsd bele egy olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (kb. 25 cm átmérőjűt válassz).
- Süsd a tortát 40 percig 180 fokon.
- Ha megvan, hagyd teljesen lehűlni, majd vízszintesen vágd ketté óvatosan.
- A csokoládé krémhez turmixold össze az összes hozzávalóját, amíg egyenletes krémet nem kapsz.
- A fele krémet oszlasd el a torta belsejében, rakj rá szeletelt gyümölcsöket, és tedd vissza a tortalap felső felét.
- A maradék krémet oszlasd el a torta szélein és a tetején.
Hagyd pár órát a hűtőben tálalás előtt! :)
forrás: házipatika.com