Nyári élménylista, avagy mit ne hagyj ki!

2021.06.16

A nyár megérkezett! Ideje felfrissülni, kipihenni magunkat!

Összeszedtem nektek néhány nyári elfoglaltságot, élményötletet, amelyet nem érdemes kihagyni.


· Élvezd a vizet!

A nagy melegben nincs is jobb annál, ha a víz közelében lehetünk. Lehet szó strandolásról, vízi sportokról, vagy simán az árnyékban piknikezésről. Semmiképpen se mondj le egy kis fürdőzésről, és a víz illatáról. Természetesen a horgászok itt előnyben vannak, de ideje most egy kicsit családdal, barátokkal is kikapcsolódni.

· Próbálj ki valamit újat!

Hallottál egy klassz új sportról? Mindig le akartad vágatni a hajad, de eddig sosem merted? Vajon rádmegy még az a virágos vagány gatya, amit már régóta nézegetsz a kirakatban, de nem merted megvenni? Esetleg régóta akartál már hőlégballonnal repülni, netán raftingolni?

A nyár a legjobb időszak arra, hogy belevágj valami újba. Merj változni és változtatni, hajrá!

· Fejleszd önmagad!

Érdekel a francia konyha? Csatlakozz egy hétvégi tanfolyamhoz, ahol mindenki csak szórakozásból és jókedvből próbálja ki magát a konyhában.

Imádod az ázsiai kultúrát, különösen a japánt? Akkor vágj bele egy kezdő nyelvtanfolyamba!

Spirituálisan szeretnél fejlődni, vagy megerősítésre van szükséged? Menj el személyiségfejlesztő tréningre, ha komolyabb dolgokkal szeretnél foglalkozni, akkor coach-hoz vagy pszichológushoz. Sosem késő, hogy megismerd magad, vagy új utakra lépjél.

· Grillez, nyársalj a családdal vagy barátokkal!

Az egyik legjobb dolog szerintem a nyárban, amikor ki lehet ülni a kertbe, és együtt finomat sütögetni, beszélgetni. Vedd elő a régi iskolás sztorikat, nosztalgiázzatok nyugodtan, miközben jókat esztek a gyönyörű tűz körül.

· Tarts egy romantikus randiestét a szerelmeddel!

A nagy hétköznapi rohanásban ritkán van idő saját magunkra, nemhogy még a párunkra. Most ideje megadni a módját! Szervezzetek egy közös randiestet. Természetesen a program rátok van bízva, a lényeg, hogy élvezzétek ki minden pillanatát, amikor csak ti ketten vagytok, és egymással foglalkoztok, mint a kapcsolat kezdetén.

Szervezd meg a találkozót, öltözz ki, legyél nyugodtan újra iskolás lány a lelkedben, izgulj és romantikázz!

· Nézd meg a hullócsillagokat!

Az előző ponthoz kapcsolódva akár jó program is egy finom vacsora után. A nyári éjszakai égbolt gyönyörű. Ne felejts el kívánni!

· Túrázz egyet a szabadban!

Nagyobb túrákat érdemes hűvösebb napokra szervezni, nehogy a meleg kiüssön titeket.

A túra lehet gyalogos, biciklis, akár kajakozhattok is. Legyetek a természetben egy kicsit és mozogjatok! Ne felejtsétek el a kullancsriasztót sem!

· Van, amit már hetek, hónapok, sőt, akár évek óta halogatsz, intézd el!

Veled is előfordult már, hogy volt egy barátod, aki rengeteget beszélt, ezért mindig halogattad, hogy visszahívd, mert sosem volt időd rá. Szomorú, de sajnos előfordul, így most pótolhatod ezt is.

El kellett volna már menned fogorvoshoz, sajnos nem kellemes, de valljuk be, mélyen belül idegesít a tény. Pipáld ki a listádról!

· Tarts egy pizsis/hálóinges napot, amikor semmit sem csinálsz csak pihensz!

Egy nap, amikor semmit sem kell csinálnod. Egész nap fetrenghetsz az ágyban, nézhetsz vicces videókat, pótolhatod a sorozatokat, olvashatsz. A lényeg, hogy teljes nyugiban legyél egy teljes napig.

· Jótékonykodj!

Szerintem a világ egyik legjobb érzése, mikor segíthetünk valakinek. Ez egyfajta táplálék is a léleknek. Lássunk néhány ötletet, hogyan állj neki:

  • sétáltass menhelyi kutyusokat
  • szedd össze jóállapotú ruháidat, melyek már nem kellenek, és add a szeretetszolgálatnak
  • vegyél részt szemétszedésen
  • vállalj online korrepetálást
  • segíts az öreg néninek a házban

· Mozizz!

Sokáig zárva tartott, és új filmek most kerülnek be a filmvászonra. Nézd a meg a legújabb menő akciófilmet, vagy nézz meg egy régi vígjátékot az egyik kertmoziban!

· Szeretgesd meg önmagad, tarts szépségnapot!

Törődj a testeddel! Mozogj, menj el kozmetikushoz, masszíroztass, bármi, ami eszedbe jut és jólesik. Megérdemled, hogy kényeztesd magad!

· Nyaralj a családdal/barátokkal!

Ezt azt hiszem mondanom sem kell, de a közös idő, és a kikapcsolódás nagyon fontos az egészség szempontjából is. Fedezz fel egy új várost, országot vagy menj vissza a kedvenc helyedre! A környezetváltozás fel fog pezsdíteni.

· Olvass el legalább egy könyvet!

Mikor ültél le utoljára egy igazi könyvvel a kezedbe, hogy nyugodtan olvasgass a hűvös szobában, míg odakint 30 fokok vannak? Válassz egy művet, amelyet már régóta kinéztél és láss neki!

· Áramszünet-nap! Egy napos digitális detox, hidd el rádfér!

Semmi instagram, semmi facebook, semmi internet! Próbáld ki, hogy nem nyúlsz a telefonhoz, laptophoz, és lassíts le! Olvass, hallgass zenét, találkozz barátaiddal, hidd el jól fog esni, manapság nagyon függünk a kütyüktől.

· Igyál egy finom koktélt!

Nincs is jobb a kánikulában, mint egy hűsítő, gyümölcsös hideg koktél.

· Menj el egy koncertre, színházba vagy fesztiválra!

· Sportolj a szabadban!

Mindenképpen figyelj a hidratálásra, és ha lehet ne 11 és 3 között menj ki, mivel gyorsan leégsz és nagyon megterheli a szervezetet a hőség.

· Egyél egy görögdinnyét!

· Tanulj meg egy új receptet!

Tanulj meg egy új finomságot, és kápráztasd el vele barátaidat, családodat!